İlkem Gazetesi

Halkalı-Kapıkule hızlı treni için tarih verdi!

Halkalı-Kapıkule hızlı treni için tarih verdi!
12 Ekim 2024 - 20:55

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Halkalı-Ispartakule bölümündeki çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Uraloğlu incelemeler sırasında yaptığı konuşmada, “Asya ile Avrupa arasında en kısa, en güvenli, en uygun maliyetli ve iklim koşulları bakımından en avantajlı demiryolu koridoru olarak değerlendirilen İpek Demiryolu projesi, bu hatta yapılacak taşımacılık faaliyetlerinin en verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla titizlikle ele aldığımız önemli uluslararası projelerden biri. 30 Ekim 2017 tarihinde hizmete giren Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ile bu hedef doğrultusunda büyük bir adım attık.” ifadelerine yer verdi.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı’nın Çerkezköy-Kapıkule bölümü için saatte 200 kilometre hız kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Bu proje, hattın yük taşıma kapasitesini artırarak Türkiye’nin yüksek standartlara sahip bir demiryolu hattı ile Avrupa Birliği’ne bağlanmasını sağlayacak. Ayrıca bu hat, Uzak Asya’dan Avrupa’ya gelen trenlerin ilk geçiş noktası olması nedeniyle İpek Demiryolu projesinin en kritik bağlantılarından birini oluşturuyor” dedi.

Halkalı – Ispartakule – Çerkezköy – Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın yaklaşık 229 kilometre olduğunun bilgisini veren Bakan Uraloğlu, hattın faaliyete geçmesiyle İstanbul-Edirne arasının 1.5 saate düşeceğini söyledi. Uraloğlu, “153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy etabı, 67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule etabı ve şu anda birlikte bulunduğumuz 8,4 kilometrelik Ispartakule- Halkalı etabı olmak üzere 3 etaptan oluşuyor. Tüm etapların tamamlanmasıyla; mevcut hat kapasitesini 4 kat arttırmayı hedefliyor, yolcu seyahat süresinin 4 saatten bir saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşmesini planlıyoruz” diyerek müjdeyi verdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        İlkem Gazetesi